فرهاد سربندي
فرهاد سربندي


۲۹ آذر۱۳۵۹

شهید دانشجو فرهاد سربندی

 نام پدر : محمد حسین
تاریخ تولد: 1 بهمن 1334
محل تولد: آبادان 
رشته تحصیلی: روانشناسی
نام دانشگاه : علوم تربیتی جندی شاپور اهواز
تاریخ شهادت : 29 آذر 1359
محل شهادت: بستان
عملیات:

زندگی نامه شهید

شهيد فرهاد سربندي در بهمن ماه 1334در خانواده كارگري در شهر آبادان ديده به دنیا آمد. وي از همان كودكي از هوش فراوانی برخوردار بود .از ابتدای ورود به مدرسه تا سال چهارم دانشگاه جزء،ممتازترین شاگردان بود . 

وی بر اين عقيده بود كه هركس مسئوليت مي پذيرد، خواه در پشت ميز مدرسه يا در خانه، يا در اجتماع، به هرحال هر جا كه مسئوليت هست بايد به نحوه احسن از عهده كار برآيد و در مورد خودش ميگفت: من به حول و قوه الهي سعي مي كنم دست به هركاري كه ميزنم نفر اول باشم.

او همزمان با تحصیل ، مطالعات خود را در زمینه های مختلف تاریخی ،اجتماعی ،هنری و مذهبی و غیره آغاز کرده بود بطوريكه شايد بتوان گفت در طول عمر كوتاه خود قريب به هزاران جلد كتاب از مسائل مختلف را مطالعه كرده و در هر زمينه اي اطلاعاتی كسب كرده بود.

بخصوص در مسائل اجتماعي و مذهبي و فلسفي و عرفاني كه علاقه بيشتري به اين قبيل مسائل داشت و به واسطه همين علاقه‌مندي سليقه هاي خاصي در طرح كاريكاتورهاي سياسي، اجتماعي و نقاشيهاي رنگ و روغن و سياه قلم از خود نشان ميداد و با شوق سرشار از هر سوژه اي طرحي ميكشيد و مطلب مي نوشت.

گاه ساعتها در تفكر بود و مقالاتي مي نوشت و گاه آثار نويسندگان را نقادي مي كرد ، بطوريكه بواسطه همين فعاليتها و طرح كاريكاتورهاي سياسي در زمان دبيرستان چندبار از طرف مسئولين دبيرستان مورد سوال واقع شد .

پس از اخذ ديپلم وارد خدمت سربازي شد و اواخر خدمت سربازي در كنكور سراسري شركت كرد و در رشته روان شناسي در دانشگاه علوم تربيتي دانشگاه جندي شاپور اهواز قبول شد و چون خود در زمينه حالات روحي مردم مطالعات قبلي داشت و به اين رشته علاقه مند بود توانست از ممتازترين دانشجويان دانشگاه خود باشد.

بطوريكه گاه از اين همه نبوغ و استعداد و تيزهوشي اساتيد خود را به تعجب وا مي داشت و به همين طريق بود كه مدتي از طرف دانشكده مسئول تعليم و تربيت پرورشگاه آبادان شد تا از نظر رواني به كم و كيف حالات روحي كودكان بي سرپرست بپردازد.

پس از آن مدتي هم بعنوان مددكار و كمك پزشك در بيمارستان ابوذر اهواز در بخشهاي توانبخشي و رواني به فعاليت پرداخت.وی داخل دانشگاه به فعالیت های سیاسی نیز می پرداخت .

شهيد در سال 56 به استخدام شركت نفت درآمد و در قسمت حفاري چاه هاي نفت شروع به كار كرد اما به واسطه اينكه با كاركنان خارجي در تماس بود، هنوز سال 57 شروع نشده كه به علت تحريك كارگران ايراني بر عليه كاركنان خارجي و ايجاد جو نامساعد براي خارجيان چپاولگر و درگيري با آنها از طرف ساواك تحت تعقيب قرار گرفت و به ناچار مجبور شد كه اهواز را براي مدتي ترك كند و از دانشگاه و محيط کار آن دست كشيد و روانه آبادان شد و به علت همين عدم حضور در محيط كار، ايشان را از كار بركنار كردند.

 وی مطالعات و حركات سياسي مذهبي خود را بيشتر كرد و آنچه را كه فكر ميكرد صحيح است به دوستان خود منتقل ميكرد و كتاب در اختيار آنها قرار ميداد و كار به همين منوال بود تا فاجعه آتش سوزي سينما ركس آبادان رخ داد و باعث شد كه تعداد زيادي كتاب را در خانه آتش زند زيرا مامورين رژيم جنايت كار پهلوي خانه ها ي مردم را شبانه بازرسي ميكردند.

 بعد از پيروزي انقلاب و گشايش دانشگاه ها به اتفاق عده اي از دوستان خود انجمن اسلامي دانشكده را بوجود آوردند و از همان پيروزي انقلاب درگيريش با گروههاي منحرف آغاز شد.

در همان زمان بود كه به عضويت شوراي آموزشي دانشكده علوم تربيتي درآمد و در صحنه دانشگاه فعالانه با انحرافات گروهي عقايد باطله درگير بود تا زمان فرمان تاريخي امام مبني بر تعطيلی دانشگاهها كه ايشان هم  در سنگر علم به اين فرمان لبيك گفته و در مقابل آنهائي كه در دانشگاه دست به تحصن و اعتصاب مي زدند ايستاد.

پس از قضاياي درگيريهاي دانشگاه و آن جار و جنجالهاي بني صدري و گروهكي، در زمان تعطيلي دانشگاه در يكي دو شركت خصوصي مشغول به كار شد و ديگر بار فرصتي به دست آورد تا به فعاليتهاي  مطالعاتي خود بپردازد و سيري در قرآن و نهج البلاغه و كتب عرفاني و فلسفه هاي شرقي و غربي بكند و اوقات فراغت را به نقاشي و طراحي مشغول بود و باز در همين دوره است كه موفق به اخذ ديپلم طراحي و نقشه كشي شد و به كلاسهاي نقاشي و زبان خارجه راه پيدا كرد و توانست در هر زمينه خود را به نحو احسن تقويت كند. 

با شروع جنگ تحميلي، بلافاصله به عضويت سپاه پاسداران درآمد و چون در تيراندازي مهارت داشت و در تخريب و خنثي سازي و عملياتهاي ضد چريكي تجربه داشت از همان اولين روز عضويتش در سپاه با علاقه شديد به جبهه بستان اعزام شد.

سرانجام ایشان در تاریخ 29 آذر1359، مطابق با هفتم محرم 1400 هجري همچون سرور خود حضرت ابوالفضل العباس(ع) به هنگام آب آوردن براي همسنگران خود به درجه رفيع شهادت نائل آمد.

وصیت نامه شهید

به نام حق

انا لله و انا عليه راجعون

ولاتحسبن الذين قتلوا في سبيل الله امواتاٌ بل احياء عند ربهم يرزقون

يادتان باشد كه من راه حسين ابن علي عليه السلام را انتخاب كرده ام تا شايد در اين راه، خدا خون مرا نيز لايق بداند و با خون مقدس سيد الشهداء عليه السلام پيوند دهد، باشد كه بدين طريق رحمتش نيز نصيب گردد.

اين برايم ناراحت كننده نيست كه كشته شوم نگراني من از عدالت خداوند است كه بر تمام اعمالم نظر داشته، دارد و خواهد داشت، زيرا زيباست كه انسان در راه آنكس كه دوستش دارد خود را فنا كند و بهترین ها  را بدهد حتي جان (را). من كه چيزي از خود ندارم هرچه دارم از اوست و تاسفم از اين است كه خيلي دير اين مطلب را دريافتم. اميدوارم كه خداوند اين ديرفهمي را بر من ببخشايد.

پدر جان تو هميشه مي گفتي زندگي يعني جنگ بخاطر عقيده و من نيز اين درس را هميشه بهتر از باقي درسها مي دانستم و اكنون كه عقيده سالم و راسخ و خدائي پيدا كرده ام در اين راه مي جنگم…

بدانيد در اين راه من هرچه سختي ببينم راضي ترم زيرا كه خداوند رضايتش بر اين است . به مرگ من يا اينكه چگونه كشته شوم نينديشيد، به اين بينديشيد كه چرا كشته شده ام؟ بخاطر چي؟ و به اين بينديشيد كه در اين راه، ما چه بزرگاني (را) كشته داده ايم. به اسلام و خدا بينديشيد… از تمام دوستان و آشنايان به جاي من براي من طلب بخشودگي كنيد.

 


دیدگاه شما

امام و شهدا

رسانه‌ها و مطبوعات خارجی بیانات امروز رهبر معظم انقلاب اسلامی را درباره جنایات جنگی رژیم صهیونیستی در غزه و هشدار ایشان درباره «بی‌تاب کردن» ناگزیر ملل مسلمان و نیروهای مقاومت از وضع موجود مورد توجه قرار دادند.

به گزارش ایسنا، سخنان امروز حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز در دیدار حدود هزار نفر از نخبگان و استعدادهای برتر علمی کشور درباره جنگ غزه و جنایات جنگی رژیم صهیونیستی مورد توجه رسانه‌ها و مطبوعات خارجی قرار گرفت که در ادامه به مواردی از آن‌ها اشاره می‌شود.

رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانات امروزشان قضایای جاری فلسطین را جنایت عیان رژیم صهیونیستی و نسل‌کشی آشکار در مقابل چشم همه جهانیان خواندند و گفتند: اعتراض مسئولان برخی کشورها در مکالمات خود با مسئولان ما این بوده که چرا فلسطینی‌ها غیرنظامیان را کشته‌اند؟ این حرف خلاف واقع است چرا که ساکنان شهرک‌ها غیرنظامی نیستند و مسلح هستند ولی با حتی فرض غیرنظامی بودن، چه تعداد از آنها کشته شدند و چه تعداد از غیرنظامیان فلسطینی این روزها به شهادت رسیده‌اند؟
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: رژیم غاصب صد برابر آن تعداد، یعنی چند هزار زن و بچه و پیر و جوان غیرنظامی را در این چند روز کشته است و با بمباران مراکز پر جمعیت و ساختمان‌هایی که می‌داند محل سکونت غیرنظامیان است، جلوی چشم مردم دنیا در حال جنایت است.

تا آسمان عشق

بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم إِذَا جَاءَ نَصْرُ اللَّهِ وَالْفَتْحُ ﴿١﴾ وَرَأَیْتَ النَّاسَ یَدْخُلُونَ فِی دِینِ اللَّهِ أَفْوَاجًا ﴿٢﴾ فَسَبِّحْ بِحَمْدِ رَبِّکَ وَاسْتَغْفِرْهُ إِنَّهُ کَانَ تَوَّابًا ﴿٣﴾

ادب عاشقی

سراپا وسعت دریا گرفتند

همان مردان که در دل جا گرفتند

تمام خاطرات سبزشان ماند

به بام آسمان مأوا گرفتند

به دوش ما چه ماند اى دل، که وقتی

خدا را شاهدى تنها گرفتند

چه شد اى دل، که در این راه رفته‏

جواز وصل را بى ما گرفتند

مگر مردان غریبى میپسندند

غریبانه ره دریا گرفتند!

 

دبیرخانه شهدای دانشجو
تعداد شهدا
۳۰۵۸ شهید
آخرین مطالب
نظرات
بایگانی نظرات

Printed from: http://shahidedanesh.ir/869/

Scan to visit this page: