شهید عباس خزائي
شهید عباس خزائي


۷ دی ماه ۱۳۵۹
عباس خزائي
نام پدر : محمدعلي
دانشگاه : دانشگاه زاهدان
مقطع تحصيلي : كارشناسي
رشته تحصيلي : زبان و ادبيات فارسي
مكان تولد : مشهد (خراسان رضوي)
تاريخ تولد : 1338/04/23
تاريخ شهادت : 1359/10/07
مكان شهادت : سوسنگرد
زندگی نامه
معلم شهید عباس خزائی پسر اول و فرزند دوم خانواده بود که در تاسوعای سال 1338 ه.ش(بیست و سوم تیر) در مشهد و در خانواده ای مومن و متدین پا به عرصه وجود نهاد و به همین سبب نامش را عباس گذاشتند. او از همان زمان کودکی مهربان بود و به هر نیازمندی کمک می کرد و هنوز به سن تکلیف نرسیده بود که نماز می خواند. تا در زمان تکلیف خوب بر نماز مسلط باشد و از سن تکلیف با وجود ضعفی که داشت تمام روزه هایش را می گرفت و هرگز ترک آن از او دیده نشد. بزرگ تر که شد به اماکن مقدس مثل حرم می رفت، در جلسات و دوره های قرآن حضور پیدا می کرد و در اوقات فراغت به خواندن کتب مذهبی مشغول می شد. علاقه ی زیادی به تحصیل خواهران و برادرانش داشت و به آن ها کمک می کرد تا در دروس خود موفق شوند. در اجتماع نیز برخورد خوبی با دیگران داشت و رابطه اش با اقوام و دوستانش فوق العاده دوستانه بود. وی تحصیلات ابتدایی و دوره ی اول متوسطه را در مشهد به اتمام رسانید. از همان آغاز نوجوانی مبارزه علیه ستم و طاغوت را با به وجود آوردن دوره های قرآن و تفسیر آن و ایجاد روزنامه های دیواری شروع کرد سپس به دانشسرای مقدماتی سبزوار رفت. در سال 56 پس از فارغ شدن از دانشسرا، به خدمت آموزش و پرورش همان شهر درآمد و در یکی از روستاهای آن جا به نام خداشاه مشغول به انجام وظیفه مقدس معلمی شد، ولی او تشنه مطالعه بیش تر و درک بهتر بود و تحصیل علم توأم با عمل را یکی از واجبات روزمره خود می شمرد. عباس در خرداد ماه سال57 به طور داوطلب آزاد دیپلم ادبیات را گرفت و راه ورود به دانشگاه را برای خود هموار کرد؛ تا این که در دی ماه همان سال برخلاف میلش برای دوره ی سپاهی گری به خدمت اعزام گشت و به سراب رفت. پس از پیروزی انقلاب و بعد از یک درگیری در پادگان و اتمام دوره جهت ادامه خدمت بار دیگر به یکی از روستاهای گرم و خشک به نام زعفرانیه رفت ولی بعد از حدود یک ماه به مشهد منتقل گشت و در روستاهای اخلمد و زال از توابع چناران به کارش ادامه داد. پس از اعلام نتیجه کنکور در مهرماه سال 58 برای ادامه تحصیل به دانشگاه ادبیات زاهدان رفت و در رشته ی زبان و ادبیات فارسی مشغول درس خواندن شد. وی نقش مؤثری در از بین بردن فرهنگ استعماری و انقلاب فرهنگی داشت. پس از بسته شدن دانشگاه ها به مشهد برگشت و مجددا در آموزش و پرورش چناران مشغول کار شد. شهید خزائی پس از شروع جنگ تحمیلی، رسالتش را در حضور در صحنه های نبرد دید. او همواره می گفت “من برای دفاع از اهداف، از آرمان های والای اسلام و انقلاب به جبهه می روم” و همیشه می گفت “این درخت انقلاب نیاز به آبیاری دارد و خون سرخ ما باعث آبیاری شجره ی تنومند انقلاب اسلامی می شود و زنده و جاوید خواهد ماند” اما از هر طریقی که وارد شد تا بتواند خود را به جبهه برساند موفق نشد، اما او که تشنه شهادت بود از پای ننشست تا بالاخره از طریق بسیج چناران وارد گروه چریکی دکتر چمران گشته و پس از طی نمودن دوره ی چریکی رهسپار میادین نبرد شد؛ تا این که در روز یکشنبه در هفتم دی ماه سال 59 در اربعین حسینی در کربلای سوسنگرد بر اثر ترکش خمپاره در سن 21 سالگی به خیل شهیدان حقیقی راه الله پیوست و به آرزوی دیرینه اش دست یافت

دیدگاه شما

امام و شهدا

رسانه‌ها و مطبوعات خارجی بیانات امروز رهبر معظم انقلاب اسلامی را درباره جنایات جنگی رژیم صهیونیستی در غزه و هشدار ایشان درباره «بی‌تاب کردن» ناگزیر ملل مسلمان و نیروهای مقاومت از وضع موجود مورد توجه قرار دادند.

به گزارش ایسنا، سخنان امروز حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز در دیدار حدود هزار نفر از نخبگان و استعدادهای برتر علمی کشور درباره جنگ غزه و جنایات جنگی رژیم صهیونیستی مورد توجه رسانه‌ها و مطبوعات خارجی قرار گرفت که در ادامه به مواردی از آن‌ها اشاره می‌شود.

رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانات امروزشان قضایای جاری فلسطین را جنایت عیان رژیم صهیونیستی و نسل‌کشی آشکار در مقابل چشم همه جهانیان خواندند و گفتند: اعتراض مسئولان برخی کشورها در مکالمات خود با مسئولان ما این بوده که چرا فلسطینی‌ها غیرنظامیان را کشته‌اند؟ این حرف خلاف واقع است چرا که ساکنان شهرک‌ها غیرنظامی نیستند و مسلح هستند ولی با حتی فرض غیرنظامی بودن، چه تعداد از آنها کشته شدند و چه تعداد از غیرنظامیان فلسطینی این روزها به شهادت رسیده‌اند؟
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: رژیم غاصب صد برابر آن تعداد، یعنی چند هزار زن و بچه و پیر و جوان غیرنظامی را در این چند روز کشته است و با بمباران مراکز پر جمعیت و ساختمان‌هایی که می‌داند محل سکونت غیرنظامیان است، جلوی چشم مردم دنیا در حال جنایت است.

تا آسمان عشق

بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم إِذَا جَاءَ نَصْرُ اللَّهِ وَالْفَتْحُ ﴿١﴾ وَرَأَیْتَ النَّاسَ یَدْخُلُونَ فِی دِینِ اللَّهِ أَفْوَاجًا ﴿٢﴾ فَسَبِّحْ بِحَمْدِ رَبِّکَ وَاسْتَغْفِرْهُ إِنَّهُ کَانَ تَوَّابًا ﴿٣﴾

ادب عاشقی

سراپا وسعت دریا گرفتند

همان مردان که در دل جا گرفتند

تمام خاطرات سبزشان ماند

به بام آسمان مأوا گرفتند

به دوش ما چه ماند اى دل، که وقتی

خدا را شاهدى تنها گرفتند

چه شد اى دل، که در این راه رفته‏

جواز وصل را بى ما گرفتند

مگر مردان غریبى میپسندند

غریبانه ره دریا گرفتند!

 

دبیرخانه شهدای دانشجو
تعداد شهدا
۳۰۵۸ شهید
آخرین مطالب
نظرات
بایگانی نظرات

Printed from: http://shahidedanesh.ir/26714/

Scan to visit this page: